‘Hartveilig Zeegse’

Bij een acute circulatie stilstand is het van het grootste belang dat direct 112 wordt gebeld. De meldkamer van 112 stuurt dan 2 ambulances en stuurt tevens een oproep via een sms bericht naar vrijwilligers die zich hebben aangemeld. Deze vrijwilligers hebben geleerd hoe ze moeten reanimeren en hoe een AED te gebruiken en wonen of werken in de buurt van het slachtoffer. Ze kunnen daardoor snel ter plaatse zijn en de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk verhogen.

In Zeegse zitten we ruimschoots boven het percentage mensen dat is opgeleid en aangemeld. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. En het heeft de afgelopen tijd zijn nut al meerdere keren bewezen! De laatste keer dat  er een reanimatie plaatsvond duurde het 25 minuten voordat de ambulance er was! Zonder onze goed opgeleide vrijwilligers was deze patiënt kansloos geweest! 

Maar… opleiding en een jaarlijkse herhalingscursus kosten geld, bijna geen enkele ziektekostenverzekeraar vergoedt dit. Iedereen betaalt zelf 35 euro en omdat dit niet kostendekkend is, past Dorpsbelangen het ontbrekende bij. Dit willen we heel graag anders. Hartveilig zijn en blijven is in het belang van ons allemaal!

Voorstel:

Alle dorpsbewoners betalen jaarlijks een kleine bijdrage (bv. 5 euro, meer mag ook) voor de opleiding en jaarlijkse herhalingscursus, dan kunnen we Zeegse samen Hartveilig houden! 

U mag het overmaken op de rekening van Dorpsbelangen: NL 45 INGB 0001221216 o.v.v. Hartveilig Zeegse

Het mag ook in de brievenbus in een envelop met uw naam en adres op Hoofdweg 38.

Wij zullen bij evenementen in het dorp bij wijze van crowdfund actie steeds een bus neerzetten voor een vrijwillige bijdrage. 

‘Hartveilig Zeegse’ als project voor en door het dorp gedragen, hoe mooi is dat?

Namens Dorpsbelangen,

Ingmar van der Woude

Terugblik

De Brinkdagen  2019 liggen weer achter ons. Wij als creatieve commissie kijken terug op een geslaagd project. Er zijn in totaal 52 objecten gemaakt. Tevens kunnen  jullie het jury rapport lezen. Wij waren erg blij met deze deskundige jury, nogmaals dank voor jullie inzet. U kunt het Jury rapport hieronder lezen.

Op de Brink staat ons insektenhotel, we kregen bij het installeren al hele leuke reacties. Wij hopen dat hiermee de bijtjes, vlinders en kleine beestjes voor altijd in ons dorp zullen blijven. 

Er zijn foto’s gemaakt van de prijs uitreiking, jeu de boule en de Brinkdagen met het knutselen. (Alle foto's zijn verwerkt in een kleine film van 4 minuten. Vanwege privacy redenen zet ik de link naar de film niet openbaar op de site, maar stuur ik hem in een mailing naar allen die ook het Zeegser Loopje ontvangen, Joke)

Wij kijken al weer uit naar volgend jaar en horen graag jullie suggesties.

Namens de creatieve commissie,

Anneke Joosten

De publieksprijs ging naar Anneke en Gert Jan Joosten, gefeliciteerd!!!

Jury rapport

De jury bestond uit: Jantina Ottema, Simone van der Sijs en Robert van der Kroef.

De eerste prijs ging naar Mies van het Hout, Zeegsersteeg

De muggen zijn fijn, subtiel en toch zo opvallend op de foto. Net als in het echt zie je ze niet gelijk als je langs loopt..... Tot het bijna te laat is....... :).

Bij de oprit vinden we het passen dat het meerdere muggen zijn. We vinden ze ontzettend mooi en origineel gemaakt.

De tweede prijs ging naar de familie Bos, Veentjesweg

Een groots gebaar boven in de bomen. Jullie zijn niet bang geweest om aan een ambitieus project te beginnen èn .......  af te maken! Een speelse compositie zoals ze zijn opgehangen. Mooi gebruik gemaakt van een mengsel van natuurlijke materialen en felle kleuren.

De derde prijs was voor Annemarie Bokma, Schipborgerweg 

Het midden tussen een draak en een vleermuis. Mooi afgewerkt, eenvoudige materialen en je kunt er niet omheen op de Brink. Een eye-catcher waar flink wat aandacht en werk in heeft gezeten. Een soort vlieger en wie weet vliegt hij nog weg als ‘Zeegse ziet ze vliegen’.


 

 Is er een website die u mist op deze plek en die u hier graag geplaatst ziet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons dan even!

Websites inwoners Zeegse

'BIOFOCUS' wetenschapscommunicatie, Kim Veenman, Zeegse

AtelJeeJee Joke Gerds Zeegse, schilderen en boetseren

Mies van Hout, Zeegse, kinderboekillustraties. Kinderboeken en nieuws

Silvie Schoenmaker dierfysiotherapie Drenthe

Lammie maakt jam, Zeegsersteeg 6

Adminiles (administratiekantoor en cursus boekhouden voor zzp en freelancer) van Paul Kloek en Yvonne van Duijn, Goldakkers 5, 9483 PE Zeegse

ECO Oostermoer

Het witte huis

De Clinge, conferentieoord

Hier kunt u Siepelnieuws februari 2015 downloaden

Aardbloei

50 jaar Drentsche Aa

Breed overleg Kleine Dorpen

Stichting Burns Turiani

Optiek Tent, Rolde

Hotel Fletcher, Zeegse

Alles over glasvezel

 Judith Zielstra - organisatieadvies en ZKM-coaching.

 

 

Augustus 2019

Onlangs bezocht ik de website van Dorpsbelangen en zag dat de serie foto’s hier nog bestond uit de winter foto’s die we hebben geëxposeerd bij het Witte Huis. Deze expositie ligt al even achter ons dus hoog tijd voor wat nieuwe foto’s. We zijn in deze maanden niet zo actief, dit heeft te maken met de vakanties in het voorseizoen en de afgelopen periode met de warmte. Maar toch wordt er wel gefotografeerd en we laten jullie daarom een nieuwe serie van de fotogroep Zeegse zien. Heb je belangstelling om eens mee te gaan, neem dan even contact op met onderstaand adres.

Met vriendelijke groet, Namens de fotogroep

Anneke Joosten, Goldakkers 12, 542775

Info bij de foto's:

De twee foto’s met lichtende nachtwolken zijn genomen vanuit de Goldakkers 21 juni ± 0.00 uur, door Sieds Eitens. De volgende vier foto’s met kleine insecten op bloem en het rund zijn van Karin van Rooyen. De rest van deze serie is van de hand van Anneke Joosten. 

 • bloemknop.jpg
 • boomstronk.jpg
 • boom_zandvlakte.jpg
 • een_gele_bloem.jpg
 • goldakkers_donker.jpeg
 • goldakkers_donker2.jpeg
 • Hooglander_kalf1_1_van_1.jpg
 • Insects1.jpg
 • Insects10.jpg
 • Insects12.jpg
 • insectwittebloem.jpg
 • insect_op_bloem.jpg
 • takjes_met_knop.jpg
 • vennetje.jpg
 • zonnebloem.jpg
 • zonsondergang_vennetje.jpg
 • zwamaanboom.jpg